Klientu centrs 67 555 888

Grozs

Grozs ir tukšs
Tel. (Darba dienas 9-21):   67 555 888
Obligāts lauks

otrdiena, 2021. gada 31. augusts

Pateicoties vakuuma iepakotājam, Jūs varat uzturēt ēdienu svaigu līdz pat 10 reizēm ilgāk

Var likties, ka lielu pārtikas krājumu uzglabāšana mājas aptākļos ir sarežģīts uzdevums. Taču patiesībā ir gudri risinājumi pārtikas ilglaicīgai uzglabāšanai. Viens no šādiem praktiska saimnieka risinājumiem ir vakuuma iepakotājs.


Var likties, ka lielu pārtikas krājumu uzglabāšana mājas aptākļos ir sarežģīts uzdevums. Taču patiesībā ir gudri risinājumi pārtikas ilglaicīgai uzglabāšanai. Viens no šādiem praktiska saimnieka risinājumiem ir vakuuma iepakotājs. Vakuuma iepakotājs ir praktiska ierīce, kas ne vien palīdzēs pagarināt gatavo ēdienu uzglabāšanas laiku, bet arī nodrošinās, ka veikalā nopirktos pārtikas produktus var izmantot gatavošanai vairākas dienas un pat nedēļās pēc to iegādes.

Gandrīz jebkuru neapstrādātu un gatavu ēdienu var iepakot vakuumā, un to var izdarīt tieši tad, kad tas nepieciešams - ja pēc gatavošanas ir palikuši pāri produkti vai arī pusdienas vai vakariņas netika apēstas līdz galam. Vakuuma iepakošanai ir piemērota gan neapstrādāta gaļa vai zivis, gan jau pagatavotie ēdieni. Vajadzības gadījumā Jūs varat vakuumā iepakot arī maizi un bulciņas vai kafijas pupiņas. Vakuuma apstrāde ir piemērota visam, kas ātri bojājas vai zaudē aromātu gaisa vai mitruma ietekmes dēļ. Tā kā vakuumā ēdiens saglabā svaigumu, garšu un aromātu, uzsildot to, arī pirms dažām dienām pagatavots ēdiens garšos kā svaigi gatavots. Arī visas neapstrādātās pārtikas īpašības tiek saglabātas, tajā skaitā, tā nezaudē vitamīnus un uzturvielas.

Vakuuma iepakojums manāmi paildzina pārtikas produktu uzglabāšanas termiņus, to var novietot gan ledusskapī, gan saldētavā. Kā arī vakuuma iepakojums ļauj ieekonomēt vietu ledusskapī un ir piemērots lielākajai daļai produktu, tajā skaitā, šķidriem ēdieniem. Produkti, kurus nepieciešams saglabāt, tiek ievietoti iepakojumā, no kura izvada praktiski visu gaisu. Produktos esošajām baktērijām vairs nav pietiekams skābekļa daudzums, tāpēc produkti nebojājas. Piemēram, gaļa, kas saldētavā tiek uzglabāta ierastā veidā, ir lietojama dažus mēnešu, bet vakuuma iepakojumā – līdz 2 gadiem. Svaiga maize istabas temperatūrā ir uzglabājama pāris dienas, savukārt vakuuma iepakojumā tādos pašos apstākļos – 8 dienas. Sausos produktus (milti, kafija, rīsi utt.) istabas temperatūrā var uzglabāt aptuveni 6 mēnešus, bet vakuuma iepakojumā – līdz 2 gadiem. Svaigu zivi ledusskapī var uzglabāt 1-3 dienas, bet vakuumā – līdz 6 dienām -, savukārt gaļu 2-3 dienu vietā var uzglabāt 6-9 dienas.


Kuru vakuuma iepakotāju izvēlēties?

Izvēloties vakuuma iepakotāju, jāpārbauda tā spiediens (bāros) un ātrums (l/min). Šie rādītāji kļūst īpaši svarīgi, ja ir nepieciešams īsā laikā vakuumā iepakot lielu daudzumu pārtikas. Piemēram, mednieki un zvejnieki dod priekšroku dārgiem vakuuma iepakotāju modeļiem tieši tāpēc, ka ar tiem ir ērti iepakot lielus daudzumus. Bet, ja vakuuma iepakotājs tiek izmantots mājās, piemēram, lai nelielās porcijās iepakotu kilogramu sagriezta siera, lai tas nesāktu pelēt, tam ir ideāli piemērots arī lēts, kompakts modelis.

Vakuuma iepakotāji ir pieejami dažādās cenu kategorijās - sākot ar nedārgiem, vienkāršiem modeļiem līdz augstas veiktspējas modeļiem ar dažādiem piederumiem, piemēram, integrētu ruļļu turētāju, griešanas sloksnēm un dubultām blīvēšanas sloksnēm, lai nodrošinātu īpaši drošu blīvējumu. Dažādu modeļu papildu piederumi ietver gatavus dažāda lieluma vakuuma maisiņus, garu plēves rulli, no kura var izgatavot piemērota izmēra maisiņus, kā arī vakuuma kastes. Ja nepieciešams, vakuumā var iepakot arī nepārtikas produktus, lai tie saglabātos higiēniski tīri.


Kā iepakot produktus vakuumā?

Novietojiet ierīci uz līdzenas un sausas virsmas. Sadaliet vai sagrieziet ēdienu piemērotos gabaliņos vai porcijās. Ja ēdiens neaizņem visu maisu, varat apgriezt maisa malas. Pēc tam ievietojiet maisu ierīcē un izvēlieties programmu atkarībā no tā, cik daudz ūdens satur ēdiens un cik cieši to var iepakot vakuumā. Parasti sausus pārtikas produktus var iepakot stingrāk, bet produktus ar lielāku mitruma daudzumu vajadzētu iepakot uzmanīgāk. Ja vēlaties vakuumā iepakot šķidru pārtiku, piemēram, mērci vai zupu, ir ieteicams vispirms to sasaldēt tajā pašā vakuuma maisā. Tāpat pirms iepakošanas vakuumā var sasaldēt arī zivis un gaļu. Tādejādi vakuumizācijas laikā produkti lieki nesulos. Neaizmirstiet atzīmēt datumu uz katra iepakojuma, lai nepārsniegtu uzglabāšanas laiku.