Klientu centrs P.-Pk. 10-19 67 555 888

Grozs

Grozs ir tukšs

Atpakaļ

Tel. (Darba dienas 10-19):  67 555 888
Obligāts lauks

Šī funkcionalitāte ir pieejama tikai lietotājiem, kuri ir apstiprinājuši veiktspējas sīkdatņu lietošanu

Ceturtdiena, 2024. gada 25. janvāris

Philips Airfryer: 5 vienkāršas un garšīgas receptes ar karstā gaisa friteri

Maksimāla garša, minimāls tauku daudzums.

Airfryer XXL

Philips Airfryer izmanto karstu gaisu, lai ceptu pārtiku ar mazu eļļas daudzumu vai vispār bez eļļas. Ēdiens ir vienmērīgi pagatavots un garšīgs. Tas ir kraukšķīgs no ārpuses un sulīgs no iekšpuses. Turklāt to var izmantot dažādu konditorejas izstrādājumu gatavošanā, piemēram, kūku, mafinu, cepumu u.c. Patiesi daudzfunkcionāla virtuves iekārta, ar kuras palīdzību var viegli un ātri pagatavot gardus ēdienus, tikai nospiežot vienu pogu.

Ar ko Philips Airfryer ir īpašs?

  • Ērti lietojams. Philips Airfryer Premium XXL gatavošanas laikā automātiski pielāgo laiku un temperatūru, lai nodrošinātu perfekti pagatavotas maltītes.
  • Philips Airfryer XXL karstā gaisa friterī var ievietot līdz 1,4 kg (7,3 l) pārtikas un var pasniegt līdz 6 porcijām. Piemēram, tajā var ietilpt vesela vista.
  • Iegādājoties Philips Airfryer XXL, ir iekļauta ekskluzīvā lietojumprogramma NutriU, kurā varat saņemt ikdienas recepšu ieteikumus, kas atbilst tavām un ģimenes vēlmēm.
  • Ēdienu var pagatavot ar mazāku tauku daudzumu. Piemēram, lai pagatavotu pilnu grozu ar pašceptiem kartupeļiem frī, ir vajadzīgas apmēram 2-3 ēdamkarotes eļļas.
  • Viegli tīrāms. Pēc pagatavošanas gan grozu, gan iekšā esošo restīti var ātri nomazgāt ar rokām vai likt trauku mazgājamajā mašīnā.
  • Energoefektīvs. Tas nav iepriekš jāuzsilda, un tas ir karsts gandrīz uzreiz.
  • Aizņem mazāk vietas nekā, piemēram, mikroviļņu krāsns un satur vairāk funkciju.
  • Papildus cepšanai, grilēšanai un grauzdēšanai, to var izmantot arī ēdiena sildīšanai.
    

Vienkāršas un garšīgas receptes ar Philips Airfryer karstā gaisa friteri:

Saldie kartupeļi frī

Saldie kartupeļi frī
  • 300 g saldo kartupeļu
  • 1,5 ēdamkarotes rapšu eļļas
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
MĒRCE
  • 60 g grieķu jogurta
  • 1 šķipsniņa karija pulvera
  • 1 šķipsniņa sāls
Saldos kartupeļus nomizo un sagriez 1 cm biezās šķēlēs. Mērcē kartupeļus 30 minūtes ūdenī, pēc tam nosusini tos ar papīru. Bļodā sajauc kukurūzas cieti un rapšu eļļu. Saldos kartupeļus vienmērīgi pārklāj ar maisījumu. Izklāj kartupeļus vienā kārtā karstā gaisa fritera grozā, ievieto grozu ierīcē un cep 160°C 10 minūtes. Atver ierīces grozu un sakrati kartupeļus, iestati gatavošanas temperatūru uz 180°C un cep kartupeļus vēl 5 minūtes.

Kamēr kartupeļi gatavojas, pagatavo mērci, nelielā bļodiņā sajaucot atlikušās sastāvdaļas. Pasniedz kartupeļus ar grieķu jogurta mērci.


Cepta vista ar plūmēm un olīvēm

Cepta vista ar plūmēm un olīvēm
  • 5 g svaigas salvijas
  • 20 g sviesta
  • 280 g vistas gaļas
  • 100 g plūmju
  • 50 g zaļo un melno olīvu
  • 40 g šalotes sīpola
  • 50 g ķiploku
  • 0,25 citroni
  • 1 šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
  • 1 šķipsniņa jūras sāls
  • 1 tējkarote olīveļļas
Salviju smalki sagriež un sajauc ar sviestu. Apsmērē vistu ar salvijas sviestu. Pārgriez plūmes uz pusēm un izņem kauliņus. Nomizo citronu un miziņu atstāj. Ieliec vistu cepšanas traukā. Pievieno nenomizotus ķiplokus un sīpolus, žāvētas plūmes, olīvas un citrona miziņu. Pārklāj vistu ar citrona miziņu, pievieno piparus un jūras sāli un aplej ar olīveļļu. Ievieto cepšanas piederumu Airfryer grozā un cep 170 °C 15 minūtes. Gatavošanas laika pusē var apturēt Airfryer darbību un apliet vistas gaļu ar citronu sulu, lai tā būtu mitra. Izmanto maksimālo siltumu, lai grilētu vistu un cep vēl 5 minūtes, līdz vistas virsa kļūst zeltaina. Izspied ķiplokus no mizas un sasmalcini ar dakšiņu. Uzmanīgi nomizo šalotes sīpolus. Pasniedz vistu ar plūmēm, olīvām, šalotēm un ķiploku biezeni, kas pievienoti cepamajā traukā. Ja vēlies, pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.


Sāļie kvinojas un cukīni mafini

Sāļie kvinojas un cukīni mafini
  • 60 g vārītas kvinojas
  • 140 g cukīni
  • 60 g mīksta kazas siera
  • 30 g Indijas riekstu
  • 2 vidēja izmēra olas
  • 1 šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
  • 1 šķipsniņa jūras sāls
Cukīni sarīvē. Kazas sieru sagriež mazos gabaliņos. Sasmalcini Indijas riekstus. Bļodā sajauc vārītu kvinoju un rīvētu cukīni, olas, kazas sieru, Indijas riekstus, piparus un sāli. Ieliec mīklu kēksiņu formiņās un pēc tam Airfryer grozā un cep 170°C 15 minūtes.


Šokolādes fondants jeb lavas kūka

Šokolādes fondants jeb lavas kūka
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 100 g šokolādes
  • 50 ml piena
  • 40 g sviesta
  • 1 ola
  • 80 g pūdercukura
Izsijā miltus ar cepamo pulveri un noliec malā. Šokolādi izkausē ūdens peldē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Pievieno pienu un labi samaisi. Noņem maisījumu no uguns, pievieno vēl sviestu un samaisi. Atsevišķā bļodā saputo olas ar pūdercukuru, līdz iegūsti krēmīgu konsistenci. Pievieno maisījumu šokolādes masai. Maisot, pamazām pievieno miltus. Mafinu formiņas ieziež ar sviestu un apkaisa ar nedaudz miltiem. Ievieto 1 ēdamkaroti mīklas katrā kēksiņu krūzē. Ievieto kēksiņu formiņas Airfryer grozā un cep smalkmaizītes 180°C 6 minūtes.


Aveņu rullīši

Aveņu rullīši
  • 40 g sviesta
  • 25 g aveņu
  • 2 tējkarotes pūdercukura
  • 275 g kārtainās mīklas
Avenes samīca ar dakšiņu, izspiež caur sietu, sēklas izmet un biezeni sajauc ar sviestu un cukuru. Kārtaino mīklu sagriež 8 x 25 cm taisnstūros un loksnes pārziež ar aveņu sviestu. Lapiņas sarullē un ruļļus gareniski sagriež divās sloksnēs. Sagriez mīklas strēmeles un pārliecinies, ka slāņi ir redzami no ārpuses. Liek vijumus mafinu formiņās. Mafinu formiņas liek Airfryer grozā un cep 160°C 15 minūtes. No mafinu formiņām izņem vijumus un turpini cept 160°C vēl 5 minūtes. Pasniedz vijumus ar pūdercukuru.