Klientu serviss
Pr-Pk 10-19:00
Se 10-17:00

67218560, 25404030
27338884

Uzzināt vairāk

 

Espresso, espresso un vēlreiz espresso!

Svaigi maltas kafijas smarža.... kafijas krūze pienesta gultā no rīta var būt patīkams pārsteigums mīļotajam cilvēkam vai iepriecinājums sev, lai diena būtu izdevusies!

Kādai jābūt kafijai un kā tā jāuzglabā?

Gaisa un gaismas ietekmē ar laiku kafija zaudē savas īpašības – garšu, smaržu, svaigumu, kas noteikti lielā mērā ietekmē kafijas garšu. Ja iegādājieties pupiņas specializētā kafijas veikalā, tad pajautājiet, cik sen kafijas pupiņas ir grauzdētas, jo arī šis faktors nosaka kafijas svaigumu.

Tādēļ īpaši jāpiedomā kā jūs uzglabājat kafiju. Uzglabājiet kafijas pupiņas noslēgtā traukā, lai klāt netiek gaiss. Tāpat vēlams kafiju uzglabāt tumšā un vēsā vietā, bet nevajadzētu arī pārcensties un likt kafiju ledusskapī, jo tā jau būs pārāk zema temperatūra.

Iegādājoties kafijas pupiņas, labāk izvēlieties mazāku iepakojumu un katru reizi samalt tikai tik daudz kafijas pupiņu, cik konkrētajā reizē lietosiet.

Kafijas temperatūra

Viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē kafijas garšu ir kafijas temperatūra. Šo temperatūru ietekmē ne tikai pašas kafijas temperatūra, bet arī kafijas krūzes un pievienotā piena temperatūra.

Atkarībā no tā kāda ir piena temperatūra, sajaucot to ar kafiju, mainīsies arī kafijas garša. Jo vienai un tai pašai kafijai dažādās temperatūrās var būt dažādākas garšas nianses.

Kādai jābūt kafijas temperatūrai?

Ja kafija pagatavota esspreso automātā, tad tai jābūt aptuveni 92 °С. Ja esat baltas kafijas cienītājs, tad piena temperatūrai putošanas laikā jābūt no 65  - 75 °С, atkarībā no tā vai vēlaties izbaudīt karstāku vai ne tik karstu kafiju.

Ieteikums: Lai saglabātu kafijas temperatūru, pirms ielejat krūzē kafiju, ielejat ātri un uzreiz izlejiet krūzē karstu ūdeni, tas uzsildīs krūzi.

 

Kafijas malums

Vēl viens svarīgs faktors, kas ietekmē kafijas garšu ir kafijas malums. Svarīgi atrast īsto malumu, jo tas nedrīkst būt pārāk rupjš vai pārāk smalks. Pareizo un savām garšas kārpiņām piemērotāko malumu varat atrast eksperimentējot un izmēģinot vairākus kafijas aparāta maluma režīmus. Smalkāks kafijas malums būs piemērots Turku kafijas pagatavošanai.

Ieteikums: lai noteiktu vai kafija ir ideālā malumā, paberziet pirkstos samalto kafiju. Ja pēc tā uz ādas paliek brūns plankums un to var notīrīt bez mazgāšanas – tas ir īstais malums!

Par espresso aparātu pareizu kopšanu lasi šeit!

Lai labi garšo!

  • Izvairieties no ļaunām un/vai aizskarošām piezīmēm
  • Nepublicēt elektroniskās pasta adreses, telefona numurus un saites uz ārējiem resursiem
  • Nepublicēt informāciju par citiem uzņēmumiem un mājas lapām
  • Neieteikt lietotājiem iegādāties preces citās vietās

Pievienojiet savu komentāru

CAPTCHA
Lūdzu ievadīt drošības kodu

Saglabāt

Komentāri